۸.۱۸.۱۳۹۴

طالبان و گروه های تروریستی هفت هزاره را سربریدند

خانواده‌های گروگانها در پارک زرنگار کابل خیمه تحصن بر پا کرده بودند اما انگار این خیمه برای تهویل گرفتن اجساد قربانیان باز است

جنگجویان طالبان و داعش در ولایت زابل هفت تن از باشندگان ولسوالی جاغوری ولایت غزنی را که گروگان گرفته بودند،سربریدند.
سمونوال غلام جیلانی آمر امنیت ولایت زابل به رسانه ها گفته  که جنگجویان طالبان و داعش امروز در جریان جنگ خودی در ولسوالی ارغنداب، هفت تن از باشندگان ولسوالی جاغوری به شمول سه زن ، یک کودک و سه مرد را که گروگان گرفته بودند، همه را سر بریدند.
آمرامنیت ولایت زابل می گویدکه جنگجویان داعش وقتی در برابر طالبان در ولسوالی ارغنداب شکست خورد و در جریان فرار، هفت تن از گروگان هایش را سر بریدند.
۳۱ نفر از مردم هزاره ، در ماه حوت سال گذشته زمانی که از هرات به سوی کابل سفر می‌کردند، در ولایت زابل از سوی افراد مسلح به گروگان گرفته شدند.
گروگانگیرها ۱۹ تن از این مسافران را پس از حدود سه ماه از قید رها کردند، اما بقیه آنها را در گروگان نگهداشتند.
حداقل دو بار دیگر نیز از ولایت غزنی، مردان و زنان از سوی مردان مسلح به گروگان گرفته شدند و تا هنوز از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.
آمر امنیت زابل می گوید که آنها با کمک ریش سفیدان و متنفذین منطقه اجساد قربانیان را به ولسوالی شاه جوی انتقال داده و در حال حاضر در یک شفاخانه می باشد.
پیش از این گفته می شد که طالبان سه تن از گروگان ها را که در اسارت داعش به سر می بردند ، آزاد کرده و به شاه جوی انتقال داده اند. یک منبع از ولسوالی جاغوری به خبرگزاری مرکزی گفته بود که هیاتی متشکل از مو سفیدان و علما از ولسوالی جاغوری به ولسوالی شاه جوی ولایت زابل رفته تا سه تن از گروگان های آزاد شده را تحویل بگیرند اما همه دروغ بود.
مردان مسلح ناشناس بتاریخ 21 میزان سال جاری هفت تن از باشندگان منطقه دهمرده گلزار ولسوالی جاغوری ولایت غزنی را شامل سه زن و چهارمرد را از مربوطات ولسوای ارغنداب به گروگان گرفتند.
هم چنین این گروه بتاریخ هجدهم جوزای سال جاری، چهار باشنده دهمرده گلزار ولسوالی جاغوری شامل دو زن و دو مرد را ربودند که تاکنون سرنوشت آنها خبری نیست
رییس جمهور غنی اخیرا هیاتی را متشکل از شماری از اعضای مجلس نمایندگان، اعضای شورای ولایتی غزنی و معاون امنیت ملی را به منظور پایان دادن به معضله گروگان گیری در ولایت غزنی و زابل به منطقه فرستاده بودند.
هیات در دیدار با باشندگان ولسوالی جاغوری وعده داده بودند که دولت به زودی عملیاتی را برای رهایی گروگان ها شروع خواهد کرد و به معضل گروگان گیری در راه های مواصلاتی ولسوالی جاغوری خاتمه خواهد داد.
گفته میشود که دولت و پشتون ها حامی طالبان بارها با زندگی هزاره ها معامله کرده اند و هرباری هزاره ها قربانی شدند.

۲.۱۸.۱۳۹۴

دادگاه ابتدایی کابل چهار تن از عاملان قتل فرخنده را به اشد مجازات و 8 تن دیگر آنرا به 16 سال حبس محکوم کرد


 
 
 
دادگاه ابتدایی حوزه سوم شهر کابل روز چهار شنبه گذشته در یک محکمه علنی و در حضور رسانه ها، عبدالبشیر، محمد یعقوب، محمد شریف و زین العابدین را در قضیه کشتن فرخنده و سوختاندن جسد وی، بر اساس ماده های قانون جزا و قانون منع خشونت علیه زنان به اشد مجازات(اعدام) محکوم کرد.
دادگاه متذکره  در پیوند با این قضیه 8 متهم دیگر را به 16، 16 سال حبس تنفیضی محکوم و 18 متهم دیگر را به دلیل عدم موجودیت دلایل الزام و شواهد موثق حکم رهایی شان را صادر نمود.
قاضی صفی الله مجددی، رییس دادگاه ابتدایی حوزه سوم کابل پس از صدور حکم گفت که این فیصله ابتدایی است و متهمان حق تجدید نظر و استیناف خواهی را دارند.
در این جلسه که مادر و پدر فرخنده نیز حضوز داشتند، از دادگاه خواست که در قضیه قتل دختر شان عدالت تامین و حکم بالای متهمان تطبیق شود. آنان همچنان تاکید نمودند که کسانیکه دختر شانرا به گونه ای بی رحمانه کشته اند باید به کیفر برسند تا عبرتی برای دیگران شوند.
رییس دادگاه در مورد 19 پولیس به شمول آمر حوزه دوم، آمر کشف و آمر اپراسیون آن حوزه  که در عدم استفاده از سلاحیت و ظیفه وی و غفلت وظیفه وی در قضیه قتل فرخنده متهم هستند در آغازین هفته آینده فیصله شانرا اعلان خواهد کرد.
 
از سوی هم رییس دادگاه از ارگانهای کشفی خواست تا سه مظنون اصلی دیگر به نامهای حسن، پاچا و پهلوان که فراری می باشند دستگیر و به پنجه قانون بسپارند.
پس از آنکه مردان خشمگین فرخنده 27 ساله را به تاریخ 28 حوت سال گذشته در اتهام به سوختاندن نسخه ها قران با مشت و لگد در نزدیکی زیارت شاه دو شمشیره به قتل رساندن و جسد وی را به آتش کشیدن.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان در پیوند با قضیه قتل فرخنده، کمیسون حقیقت یاب را  تشکیل داد، این کمیسون پس از برسی ها فرخنده را بی گناه ثابت نمود و محکمه مربوطه نیز به آتش کشیدن نسخه های قران کریم را از سوی فرخنده رد کرد.
قتل فرخنده اعتراض های شدید مردمی سازمانهای حقوق بشری را هم در داخل و هم درا خارچ از کشور به همراه داشت، اعتراض کننده گان از حکومت افغانستان خواستار رسیدگی به چنین رویداد ها شدند. همچنان این قضیه در رسانه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت.


 

۱۰.۲۳.۱۳۹۳

اعلام حبس ابد برای متهمان پرونده غرق شدن ۴۳ پناهجوی افغانستانی درآبهای ترکیه

 بصیرسیرت - استکهلم، سویدن
روز سوم نوامبر سال گذشته ۴۳ پناهجوی افغانستانی حین گذشتن از مرز آبی ترکیه به سمت یونان در سواحل شمالی استانبول غرق شدند که در این ۱۳ کودک نیزبود. خبرتکان دهنده برای ترکیه و افغانستان بود و با واکنش های زیادی از سوی مردم ترکیه وشهروندان افغانستان مواجه شد. رسانه های ترکیه گزارش های زیادی در مورد چگونگی غرق شدن این مهاجران منتشر کرد و نهاد های جامعه مدنی افغانستان دولت را به کوتاهی در امور مهاجرت و جکومت داری خوب متهم کردند.
این قایق، فاقد قطب نما، اله اندازه گیری آب، جنراتور، تلفن بی سیم، اله هشدار دهنده خطرهای احتمالی بوده است.
قایق از منطقه موسوم به باقیرکوی، که از مناطق جنوبی و مزدهم ترین قسمت شهر استانبول حرکت کرده بود و مسیر پرتردد تنگه استانبول (باسفورس) را با چراغ خاموش گذرانده است.
در یک تحقیق گفته شده است که قرار بود کاپیتان، سرنشینان این قایق کوچک را در سواحل شمالی استانبول و در آبهای دریای سیا به یک کشتی بزرگتر منتقل کند. پولیس ترکیه اعلام کرده، از اینکه باتورن با چراغ خاموش حرکت کرده، در مسیر پرتردد با کشتی بزرگتر تصادف کرده و غرق شده است.
امروز در دادگاهی در استامبول چهار مظنون به غرق کردن 43 پناهجوی افغانستانی را به 362 سال حبس محکدم کردند که معادل حبس ابد است. فیصله محکمه زمانی خوانده شد که چهار مظنون در دادگاه حضور داشتند. محکمه استانبول هر مظنون را به 13 بار حبس ابد و جمعا به 362 سال حبس ابد محکوم کردند که در تاریخ تصمیم گیری دادگاه در امور مهاجرت بی سابقه خوانده شده است. ازینسو که افراد مظنون شناسایی شدند و محکمه استانبول تحقیقات اش را در این باره پایان داد.
چهار مظنون هریک سرکان اویار، دوعان اوداجی اوغلو، مرتضی هاشمی(عبدالله شکر) و کریم سینایی چاکان فعلا فراری اند و محکمه جمهوریت ترکیه حکم توقیف و دستگیری هر مظنون ر انیز صادر کرده است.
به گفته وکیل مظنونان حادثه غرق شدن مهاجران افغانستانی - این جزا فقط برای غرق شدن 13 کودک در نظر گرفته شده است و برای کشته شدن چهارده  نفر بزرگسال دیگر برای هر مظنون محکوم  350 سال حبس دیگر نیز تقاضا شده بود.

پولیس ترکیه به همکاری پولیس انترپول دنبال مظنونان دیگر متهم به غرق مهاجران افغانستانی است و به گفته پولیس ترکیه یک شهروند افغان بنام مرتضی هاشمی مشهور به شکر تابعیت افغانستان و یکی از کشورهای اروپایی را نیز داراست تحت تعقیب قرار دارند.
پولیس برعلاوه مسوول بررسی بیشتر پرونده 9  فرد مفقود شده ازمیان قربانیان است که ازین دوسیه جدا ساخته شده بود.
دولت ترکیه گفته بود که قبل از سال ۲۰۱۰ مسیر قاچاق پناهجویان به طرف اروپا خط سیر دریای شمالی به سمت بلغارستان بود و بعدا پناهجویان مسیر زمینی میان یونان - ترکیه و بلغارستان - ترکیه را انتخاب کردند.
زمانیکه یونان و بلغارستان مرزهایش را با چندین ردیف سیم خاردار و دیوار های جالی آهنی مسدود کردند، مسیر حرکت پناهجویان به سمت دریایی جنوبی استانبول منتقل شد و از سال ۲۰۱۲ تا سال جاری تمامی مهاجران برای رسیدن به اروپا از آب های ساحلی استان های چناک قله، ازمیر، بالک اسیر و موعلای ترکیه می گذرند.
براساس اطلاعات پولیس ترکیه، تنها در سال جاری میلادی ۱۰۵۰۰ مهاجر از آب های جنوبی استانبول بازداشت و یا نجات داده شدند.
پولیس ترکیه در تحقیق تازه خود گفته است که ممکن با فشار نیروهای جستجوی اتحادیه اروپا از مرزهای جنوبی و دریای مدیترانه ̎فونتکس̎ مهاجران دوباره دل به آبهای دریای سیاه بزنند.